Conventionele droogkamers

Droogkamers van BES Bollmann

Als u op zoek bent naar een droogkamer, zit u bij BES Bollmann helemaal goed. Wij ontwikkelen al ruim veertig jaar de beste droogkamers voor de houtwerkingsindustrie. Al jarenlang is het conventionele droogproces het meest toegepaste systeem voor het drogen van hout bij een normale druk.

 

Hoe werkt het?

 

Met behulp van doorstroming van vochtige lucht wordt het op-gelatte hout in meerdere fases opgewarmd en doorgewarmd tot in de kern. Vervolgens begint het droogproces. Door middel van verwarmingsbatterijen, bevochtigingsinstallaties en luchtkleppen worden de temperatuur en relatieve vochtigheid geregeld in de droogkamer. Na het drogen volgen nog één of meerdere conditionringfases.

 

De voordelen

 

Het gebruik van een droogkamer ten opzichte van hout drogen aan de buitenlucht heeft vele voordelen. Niet alleen droogt het hout veel sneller, ook is het droogproces beter regelbaar. Daarnaast is de droogkwaliteit beter en worden schimmels en insecten tijdens het droogproces gedood. Ook heeft u bij het gebruik van een droogkamer minder vloeroppervlak nodig, bespaart u op voorraadkosten en heeft u lagere transportkosten.

 

Wilt u meer informatie over onze droogkamers? Vul dan ons contactformulier in, onze medewerkers nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met u op.


 

Droogkamer Type HT 100

Voor elke gewenste capaciteit


Lees meer

Droogkamer type HT 200

Voor kleine charges


Lees meer