Drogen en behandelen van Pallets

HT pallets en verpakkingsindustrie

Bij BES Bollmann luisteren we goed naar de wensen van onze klanten. En omdat wij veel werken met producenten, handelaren en reparatiebedrijven uit de  pallet- en verpakkingsindustrie, hebben wij speciaal voor hun onze droogkamers voorzien van de eisen die de ISPM 15 stelt.

 

Drogen en behandelen van HT pallets

 

Voor de Nederlandse industrie zijn onze droogkamers uitgevoerd met de benodigde temperatuursensoren voor het meten van de houtkerntemperatuur. Dit is geheel conform de eisen van de Stichting Markering Houten Verpakkingen (SMHV). Daarnaast is de software van de besturingssystemen uitgebreid met speciale programma’s voor hittebehandeling. Hiermee voldoet u aan de eisen van  ISPM 15.


Verwarmingssystemen op maat

 

Als uw HT pallets wilt drogen of behandelen, heeft u thermische energie nodig. Wij leveren hiervoor verschillende verwarmingssystemen. Ook hebben wij gedacht aan de certificering. Als u zelf  pallets of verpakkingshout behandelt, is het belangrijk dat u regelmatig de temperatuursensoren controleert. Zo voorkomt u dat uw certificering in gevaar komt. Speciaal hiervoor hebben wij de Calimatic ontwikkelt. Met behulp van dit apparaat bent u altijd goed voorbereid op een audit met betrekking tot uw certificering. 

 

 

Grafiek van een hittebehandeling van 56 °C in de kern. De feitelijke behandelingstijd van 30 minuten is duidelijk afgebakend tussen twee verticale lijnen. Tevens wordt naast de legenda de behandelingsdatum/tijd weergegeven. De behandeltijd gaat in wanneer de laagst gemeten kerntemperatuur de behandeltemperatuur, in dit voorbeeld 56 °C, bereikt heeft.

HT - Droogtunnels

Nieuwste ontwikkeling op het gebied van droog 'tunnels'.
Lees meer

ISPM 15 Sensor testen

Controleren van de temperatuur sensoren.
Lees meer

HT - Droogkamers

HT- Droogkamers in iedere gewenste capaciteit en uitvoering


Lees meer