Stoomkamers

Een stoomkamer van BES Bollmann

 

Bent u op zoek naar een manier om een bepaald kleureneffect van uw hout te bereiken? De stoomkamers van BES Bollmann maken dit mogelijk. De meest voorkomende houtsoort die wij stomen is beuken, waarbij de kleuren variëren van lichtroze tot dieprood. Ook is het mogelijk houtsoorten als eiken, robininia, vuren en larix te stomen.

 


 

Het stoomproces

 

Om het gewenste kleureffect te bereiken, is het belangrijk gebruik te maken van de juiste stoomkamer. Deze stoomkamer verschilt aanzienlijk van een normale droogkamer, omdat de afdichtingsmaterialen en de deurrubbers de hoge temperaturen aan moeten kunnen.

 

Onze stoomkamers

 

BES Bollmann maakt gebruikt van twee verschillende types, namelijk de stoomkamers met direct stoom en de kamers met indirect stoom. Bij de eerste variant zorgt een stoomleiding met lagedruk stoom voor de juiste hoeveelheid stoom. Bij de tweede variant installeren wij een waterbassin in de stoomkamer. Door middel van een verwarmingslichaam kan het water in dit bassin vervolgens verdampt worden. Het resultaat van deze systemen zijn identiek, al moet u er wel rekening mee houden dat het indirecte systeem een hogere investering vergt.

 


 

Meer weten?

 

Wilt u meer weten welke stoomkamer voor u geschikt is? Dan u altijd contact met ons opnemen.