Droogkamer

De Droogkamers van BES-Bollmann

 

Bent u op zoek naar een betrouwbare Drooginstallatie? Bij BES Bollmann kunt u zowel terecht voor houtdrogen, stomen als houtvochtmeten. Al ruim vijfenveertig jaar zijn wij een betrouwbare partner in onermeer de houtindustrie. En dankzij deze jarenlange ervaring hebben wij voor iedere vraag de juiste droogmethode.

 

Condensatie

 

Eén van de processen die onze droogkamers mogelijk maakt, is het condensatiedrogen. Hierbij wordt het opwarmen van het hout en het aanwezige water gerealiseerd door middel van een externe verwarmingsbron, bijvoorbeeld een elektrische verwarming. Het warmtepompprincipe zorgt er vervolgens voor dat de temperatuur gehandhaafd wordt tijdens de droogfase. De luchtcirculatie in de drogerij is hetzelfde als die bij een conventionele droogkamer. Ook hierbij wordt gebruikgemaakt van ventilatoren, die bevestigd zijn boven het verlaagde plafond.

 

Meer informatie over onze droogkamers?

 

Wilt u meer weten over onze droogkamers of over onze toepassingen? Bij het onderdeel ‘producten’ vindt u diverse voorbeelden. Wilt u liever één van onze medewerkers spreken? Bel ons dan op: 0546 876530.