Hout stomen

Door hout te stomen kunt u zorgen voor een bepaald kleureffect. Hiervoor zijn de stoomkamers van BES Bollmann zeer goed geschikt. De meest voorkomende houtsoort die wij stomen is beuken. De kleuren die na de behandeling ontstaan liggen tussen lichtroze en dieprood. Andere soorten hout die door ons gestoomd kunnen worden zijn: eiken, robininia, vuren en larix.

De juiste stoomkamer

Het spreekt eigenlijk vanzelf, maar om zeker te weten dat er tijdens het hout stomen het juiste kleureffect wordt bereikt, is het belangrijkste om van de juiste stoomkamer gebruik te maken. Een stoomkamer voor het stomen van hout verschilt in vele opzichten van een reguliere droogkamer, omdat de afdichtingsmaterialen en de deurrubbers bestand moeten zijn tegen de hoge temperaturen.


Wilt u weten welke stoomkamer het meest geschikt is voor uw situatie of heeft u vragen over hout stomen in het algemeen? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie. Dit is geheel vrijblijvend.  Onze medewerkers staan u met alle plezier te woorden geven u alle informatie over hout stomen die u wenst.