Houtvochtigheidsmeters

Wanneer u in een branche werkzaam bent waarbij u dagelijks houtbewerkingen uitvoert, weet u als geen ander dat het hout een bepaalde houtvochtigheid dient te hebben. Die houtvochtigheid moet heel precies bepaald kunnen worden. Hiervoor heeft BES Bollmann speciale vochtigheidsmeters op de markt gebracht.

Droogkwaliteit

Naast de houtvochtigheid is ook de droogkwaliteit van hout erg belangrijk. Door een droogproces te laten uitvoeren, wordt de houtvochtigheid naar beneden gebracht en kunnen bewerkingen soepeler uitgevoerd worden. Het meest ideaal is het wanneer de houtvochtigheid netjes verspreid is, maar zoiets is maar met moeite haalbaar. Toch komt men een heel eind wanneer daarbij een droogkamer wordt gebruikt.

 

Droogkamers

Doordat er in droogkamers grote hoeveelheden hout worden gestapeld en er maar een aantal houtvochtigheidsmeters in die kamers te vinden zijn, is het zeer belangrijk om de juiste meters hiervoor te kiezen. Ook de plek waar de vochtigheidsmeter voor het meten van de houtvochtigheid wordt geplaatst dient met zorg te worden overwogen. Wilt u hier meer informatie over of wilt u meer weten over onze vochtigheidsmeters? Onder de tab ‘producten’ vindt u heel veel informatie. Ook kunt u te allen tijde contact met ons opnemen.