Houtvochtmeting

Houtvochtigheid meten via BES Bollmann

 

Wanneer u werkzaam bent met hout weet u dat de houtvochtigheid, tezamen met de droogkwaliteit, erg belangrijk is voor de kwaliteit van het uiteindelijke product. Het is daarom erg belangrijk dat de houtvochtigheid eenvoudig en exact bepaald kan worden. De hout- en bouwvochtigheidsmeters van BES Bollmann maken dit mogelijk.

 

De beste kwaliteit

 

Het doel van het droogproces is het verlagen van de houtvochtigheid, zodat het hout verder bewerkt kan worden. In het meeste ideale geval zal er geen spreiding in de houtvochtigheid zijn. Iedereen die met hout werkt, weet hoe moeilijk dit is om te bereiken. Omdat ook de aanvangsvochtigheid vaak een grote spreiding weergeeft, is een optimaal werkende droogkamer ontzettend belangrijk.

 

Onze hout- en bouwvochtmeters

 

Doordat er in een droogkamer grote hoeveelheden hout worden gestapeld en doorgaans een begrensd aantal houtvochtmeetpunten worden toegepast, is het zeer belangrijk om de juiste materialen hiervoor te kiezen. Ook het plaatsen van de meetpunten voor het meten van de houtvochtigheid dient zorgvuldig te gebeuren. Bes Bollmann maakt alleen gebruik van materialen die hebben bewezen tegen het agressieve klimaat van de droogkamer te kunnen. Zo zijn de meetkabels voor het meten van de houtvochtigheid afgeschermde siliconenkabels die grote klimaatveranderingen kunnen weerstaan.

 

Wilt u meer weten over onze producten die de houtvochtigheidkunnen meten? Ga dan naar de tab ‘contact’ en laat uw contactgegevens voor onsachter. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Draadloos

Draadloos Meetsysteem


Lees meer