skip to Main Content

De ambitie verder verankeren
in de wereld

Kebony

Het Noorse Kebony is een houtfabrikant met een verhaal en een aanstekelijke missie. Het bedrijf heeft voor Antwerpen (België) gekozen als eerste internationale vestiging. Met het bouwen van een uitermate milieuvriendelijke houtfabriek wil het bedrijf haar ambitie verder in de wereld verankeren. Deze duurzame fabriek loopt niet alleen voorop qua low footprint productieproces en gepatenteerde Kebony-producten, maar ook de aansluiting op het groene stoomnetwerk van Ecluse draagt bij aan de ambitie van dit vooruitstrevende bedrijf. Een echte technologiepionier op het gebied van duurzaamheid. Dat wordt bevestigd door het Wereld Economisch Forum en een notering als Global Cleantech 100 company.

Een
duurzaam
alternatief

De droogoplossing

Het Kebony-hout is een duurzaam alternatief voor tropisch hardhout. Dit kwalitatief hoogwaardige houtproduct wordt omarmd door toonaangevende architecten, designers en (project)ontwikkelaars. Wereldwijd. Vanwege de geweldige uitstraling, maar ook vanwege de duurzame kwaliteiten en karaktereigenschappen. Maar wat maakt dit hout nou zo uniek? De gepatenteerde Kebony-technologie. Door het injecteren van een inhouse ontwikkelde biologische vloeistof krijgt duurzaam zachthout de kwaliteitseigenschappen van tropisch hardhout. Qua functionaliteit, duurzaamheid en uitstraling. Voor binnen en buiten.

Het resultaat

Uniek in haar soort

Deze oplossing is uniek in haar soort. Slimme technologie combineren met jarenlange kennis en ervaring. En daarmee in de gehele keten waarde toevoegen. Dat gaat verder dan drogen alleen. Uitdagingen met kwaliteits- & droogtijdgaranties. Daar houden we van.

Aanhalingsteken

With our unique Kebony® technology we are able to enhance sustainable softwood with a bio-based liquid to give it premium hardwood characteristics and a rich brown color. The BES Bollmann drying solution is part of our process and helps to ensure the beauty and performance.

Heeft jullie organisatie ook een uitdaging op het
gebied van patenteren, kleuren of drogen?

Neem dan contact op de specialisten van BES Bollmann.

Droogoplossingen
Besturingssystemen
Vochtmeters
Energy efficiency
Back To Top