skip to Main Content

Conventioneel drogen

Conventioneel drogen is een veel gekozen droogoplossing voor het drogen van hout. Het principe van conventioneel drogen is dat het hout vocht afgeeft als er lucht over het hout geblazen wordt. Door deze lucht te verwarmen wordt er meer vocht opgenomen. De lucht wordt dus verwarmd en circuleert geforceerd door het gestapelde hout. De lucht zal hierbij langzaam stijgen in temperatuur en relatieve vochtigheid. Zijn de gewenste temperatuur en vochtigheid bereikt? Dan zal het besturingssysteem de meest ideale combinatie van verwarming, vochtigheid, ventilatie en luchtkleppen aansturen. Zo wordt overtollig vocht afgevoerd en verse lucht weer naar binnen gebracht.

De vele voordelen van conventioneel drogen

BES Bollmann laat het zien

Deze manier van hout drogen heeft diverse voordelen ten opzichte van andere manieren van drogen. Zeker wanneer we het vergelijken met drogen in de buitenlucht. Het hout droogt sneller, het droogproces is veel beter te sturen, de kwaliteit is constanter (en beter) en worden schimmels & insecten tijdens het droogproces gedood. Maar ook wordt er bespaard op voorraadkosten, transportkosten en energiekosten. Zeker wanneer een conventionele droogkamer gecombineerd wordt met een energiebron in de vorm van een biomassa- of houtverbrandingsinstallatie.

We denken mee in het hele logistieke proces van onze klanten

Een conventionele droogkamer is geschikt voor het drogen van elke houtsoort en houtdikte. Dat is een plus ten opzichte van andere manieren van drogen. Belangrijk is dat we luisteren naar het hout. En dat doen we graag bij BES Bollmann. We kennen de ins & outs van elke gewenste houtsoort en houtdikte. Maar we gaan nog een stap verder met onze droogoplossingen; we denken inventief en slim mee in het totale logistieke proces van onze klanten. Zowel in en rondom de droogkamer, maar ook op het terrein.

Wilt u meer weten over conventioneel drogen?

Neem dan contact op met de specialisten van BES Bollmann.

Droogoplossingen
Besturingssystemen
Vochtmeters
Energy efficiency
Back To Top