skip to Main Content

Een zo laag mogelijke
footprint voor het milieu

Met klanten die vooral actief zijn in de meubel- & parketindustrie heeft Kess een sterke positie in de markt verworven. En hoog te houden. Hout zagen, hout verwerking (processing) en een groothandelsfunctie voor de verkoop van hout. Dat zijn de hoofdactiviteiten van Kess Sägewerk in Duitsland. En daar wil dit Duitse bedrijf de beste in zijn en blijven. Qua kwaliteit, kleuring en qua flexibiliteit. Kwalitatief het beste (gekleurde) eiken- & beukenhout leveren dat is hun specialisme.

De beste
zijn en
blijven

De droogoplossing

De beste zijn en blijven vraagt om ontwikkeling. Niet alleen nu, maar vooral ook met het oog op de toekomst. Dat begrijpen we bij BES Bollmann. Flexibiliteit wordt hierbij steeds belangrijker. Qua droogtijden, doorlooptijden, droogkleuren & droogvolumes. Dat vraagt om een slimme en inventieve droogoplossing op maat. Om kapitaalvernietiging te beperken en flexibiliteit te vergroten hebben we de bestaande droogkamers zoveel mogelijk hergebruikt. De 6 bestaande droogkamers zijn omgebouwd naar 2 grote en 2 kleinere droogstoomkamers. Maar het echte verschil wordt gemaakt door de nieuwe, praktische besturingssystemen die speciaal voor Kess volledig naar behoefte en wens ingericht zijn.

Het resultaat

Een waardevolle bijdrage aan
het eindproduct

Met het opleveren van deze inventieve oplossing kan de kleur van het hout bepaald worden door middel van stoom, wordt de flexibiliteit verhoogd (ook bij kleinere volumes), doorlooptijden verkort en leveren we een waardevolle bijdrage aan de kwaliteit van de eindproducten. Daar doen we het voor.

Ook behoefte aan een technisch hoogstaande
oplossing op het gebied van drogen of kleuren?

Neem dan contact op de specialisten van BES Bollmann.

Droogoplossingen
Besturingssystemen
Vochtmeters
Energy efficiency
Back To Top