skip to Main Content

Een zo laag mogelijke
footprint voor het milieu

Murray Timber Group

Murray Timber Group wil aantrekkelijk zijn voor de gehele keten. Van boseigenaren tot consumenten. De ambitie? Kwaliteitsproducten van hout leveren tegen aantrekkelijke prijzen, met korte doorlooptijden en daarmee voldoen aan klantwensen. Maar altijd vanuit de visie om tijdens het gehele proces een zo laag mogelijke footprint voor het milieu achter te laten.

Een
gefaseerd
plan

De droogoplossing

Samen hebben we een gefaseerd plan opgesteld voor Murray. Dit plan kon in verschillende stappen uitgerold worden. Zo kon niet alleen de plant gewoon doordraaien, maar konden ook de impact en investeringen gespreid worden.

In fase 1 hebben we de huidige droogkamers op 2 locaties omgebouwd.
Vanuit een circulaire gedachte hebben we de kamers op zich behouden en hebben we door middel van slimme nieuwe besturingssystemen geweldige droogresultaten behaald.

In fase 2 hebben we (samen met ons partnerbedrijf KARA Energy Systems) een oplossing ontwikkeld om onafhankelijk te worden van fossiele brandstoffen, kosten besparen rondom de core business en duurzamer te kunnen drogen. Door het ontwikkelen van een slimme, custom-made bio-energie oplossing worden de droogkamers nu verwarmt door een bio-energie verbrandingsinstallatie en wordt het hout energiezuinig gedroogd. De brandstof? Biomassa (afvalhout) uit het eigen productieproces. Zo maken we de cirkel samen rond.

Fase 3 gaat om een uitbreiding van de droogcapaciteit. Hiervoor hebben we een
conventionele droogoplossing ontwikkeld dat aangesloten kon worden op de bio-energie installatie, met nog kortere droogtijden en met warmte terugwinning.

Het resultaat

State-of-the-art droogoplossing

Een state-of-the-art droogoplossing met respect voor de bestaande droogkamers, die helemaal aansluit bij de toekomstambitie van Murray. Slim, snel, inventief, topkwaliteit producten, energiezuinig en met een aantrekkelijke footprint. Als dat geen topresultaat is.

Aanhalingsteken

Our state-of-the-art BES Bollmann drying kilns are heated by a bio-energy system from KARA Energy Systems and fuelled by our own timber waste. In this way we let sustainability, independency of fossil fuel and cost savings around the core business go hand in hand.

Lijkt een gefaseerde droogoplossing ook
interessant voor jullie bedrijf?

Neem dan contact op de specialisten van BES Bollmann.

Droogoplossingen
Besturingssystemen
Vochtmeters
Energy efficiency
Back To Top